Ingyenes szállítás 20.000 Ft feletti rendelés esetén!
Ingyenes szállítás 20.000 Ft feletti rendelés esetén!

10% KEDVEZMÉNY az EXTRA10 kuponkóddal minden duó és trió csomagra!

Blog

Sport és vitaminok – melyek és miért a legfontosabbak?

2021.06.29 12:58
Sport és vitaminok – melyek és miért a legfontosabbak?

A napi vitaminbevitel kiemelt fontossággal bír, ha rendszeresen sportolunk, egészséges életmódot folytatunk, illetve mindemellett odafigyelünk a szervezetünk szükségleteire, a csontjaink és a bőr egészségének alakulására.

Sport és a vitaminok összefonódása

 

Rendszeres testmozgás mellett a szervezetünknek szüksége van olyan tápanyagokra, melyekből energiát nyerhet. Ilyenek a szénhidrátok, zsírok, fehérjék, melyeknek nagy részét tudatos, változatos étrendet követve biztosítani tudunk. Sok esetben azonban étrend-kiegészítőkre is szükség van, hogy a megfelelő vitamin pótlásáról gondoskodhassunk.

 

Oda kell figyelni a helyes táplálkozásra, a megfelelő vitaminbevitelre, hiszen még a sportos életmód mellett is számtalan betegség kialakulhat vitaminhiány következtében. 

 

Segítség lehet a vitaminok pótlása terén a Marnysnál kapható vitamincsalád kifejezetten sportoláshoz, melyek természetes összetevőket tartalmaznak, folyékony vagy por állagúak, illetve van, amely L-karnitin tartalmának köszönhetően segíti a zsírégetést, vagy amely még a bőr védelméről is gondoskodik.

 

A legfontosabb vitaminok

 

Köztudott, hogy minél intenzívebben mozgunk, annál magasabb a szervezet vitamin- és ásványianyag-felhasználása, így egyes vitaminpótlások elengedhetetlenek az optimális immunrendszer működéséhez, a csontozat egészségének fenntartásához, a vörösvérsejtek képződéséhez.

 

Nélkülözhetetlen a B-vitamin megfelelő szinten tartása testmozgást követően, mivel ez segíti a szénhidrátok, fehérjék és zsírok anyagcseréjét, valamint felelős a szövetek regenerálódásáért és a vörösvérsejtek képződéséért.

 

A D-vitamin kulcsfontosságú szerepet kap a csontképződésben, a csontok egészségének megőrzésében, hiszen a kalcium mennyiségét szabályozza. Pótlására egész évben szükségünk van, bár az ősztől tavaszig tartó időszakot minden tanulmány kiemeli.

 

Nem feledkezhetünk meg az antioxidánsokról sem, mint a C-, az E- és az A-vitamin, melyek bizonyítottan hasznosak a gyulladásos megbetegedés és a fájdalom enyhítésében, segítik a regenerálódást.

Marnys Mag Vit folyékony étrend-kiegészítő

Egy vitaminnal sportolhatsz, szépülhetsz

 

A főbb vitaminok mellett természetesen még számtalan ásványi anyag szükséges egy sportoló vagy rendszeres testmozgást végző számára, melyek nélkülözhetetlenek az egészségmegőrzéshez, az optimális teljesítőképesség eléréséhez. Ilyen többek között a magnézium, a cink, a vas, mind hozzájárulnak ehhez.

 

A Marnys Artrohelp Forte sportvitaminja a nélkülözhetetlen vitaminok mellett 10 000 mg tengeri halkollagén-tartalmú, és a csontok, ízületek, porcok védelme mellett hozzájárul a bőr egészségének és szépségének fenntartásához is. Jótékony hatással van a sérülések gyógyulására és a táplálkozási zavarokra is.

 

Az egészséges és változatos étrendet intenzív, rendszeres mozgás mellett mindenképp egészítsük ki a szervezetünk számára létfontosságú vitaminokkal!

Aerosoft Kft. +36-70/315-5755 1024 Budapest, Buday László utca 16.